1. Nota introductiva

Prin accesarea si folosirea magazinului online www.InfinityRun.ro, dumneavoastra acceptati termenii si conditiile de utilizare, expuse mai jos.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii realizate de catre SC Aris Running Goods SRL, prin intermediul magazinului online www.InfinityRun.ro, catre Cumparator.

Sunteti de acord si acceptati ca putem adauga sau sterge orice informatie de pe site, fara o notificare prealabila. Va recomandam recomandam citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor inaintea efectuarii oricarei comenzi pe magazinul online www.InfinityRun.ro.

 

2. Definitii

Cumparator: persoana fizica sau juridical ce efectueaza o Comanda.

Vanzator: SC Aris Running Goods SRL, avand sediul social in Brasov, Piata George Enescu nr. 6, numar de inregistrare la Registrul Comertului J8/441/2023, CIF RO23530847.

Bunuri: orice produs care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si sa faca plata acestora.

Contract: o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Specificatii: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 

3. Confidentialitatea si securitatea datelor personale

Datele dumneavoastra personale sunt confidentiale. Vanzatorul se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor dumneavostra. Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), email, CNP.

Prin completarea formularului de inscriere de pe site, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele dumneavoastra personale sa intre in baza de date a Vanzatorului (operator de date cu caracter personal nr. 28948/2011), care isi rezerva dreptul de a prelucra, publica, utiliza pentru actiuni de reclama, marketing si publicitate informatiile mai sus mentionate, fara alte obligatii si plati ulterioare fata de persoana dvs.

De asemenea, sunteti de acord sa primiti informatii, obiecte promotionale si/sau produse gratuite, prin posta, telefon, e-mail, SMS sau alte mijloace de comunicare de la Vanzator si de la partenerii sai cu grija selectati. In cazul in care nu doriti sa primiti astfel de informatii, obiecte promotionale si/sau produse gratuite, puteti oricand sa refuzati primirea acestora.

         

Vanzatorul nu incurajeaza SPAM-ul, nu comercializeaza, nu ofera si nici nu face schimb de adrese de email obtinute prin intermediul acestui site.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru orice nelamurire in legatura cu exercitarea drepturilor dumneavoastra referitoare la utilizarea site-ului si la protectia utilizarii va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii "Contact" din site.

Este foarte important ca datele dumneavoastra personale sa fie corecte, acestea fiind necesare la buna desfasurare a intregii comenzi. Refuzul dumneavoastra de a ne furniza aceste date, duc la imposibilitatea finalizarii oricarei comenzi.

Va rugam sa ne anuntati cat mai curand posibil daca unele din datele furnizate pe site-ul www.InfinityRun.ro sunt incorecte.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pierderi de informatii care ar putea fi cauzate de defectiuni sau erori ale software-ului cu care este conceput si gazduit magazinul online www.InfinityRun.ro si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul sau emailurile expediate de www.InfinityRun.ro nu contin virusi.

 

4. Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.InfinityRun.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei: Comanda, impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare, si conditiile sale specifice; Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul); Termeni si conditii.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (email) din partea Vanzatorului catre Cumparator ca comanda a fost finalizata, respectiv confirmarea existentei produselor in stoc., fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face electronic (email) sau telefonic. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a se retrage din contract din cauza unei modificari substantiale in circumstante, sau din cauza altui motiv intemeiat, de exemplu daca stocul unor bunuri incluse in Comanda de Achizitie a fost deja epuizat, daca a existat o schimbare substantiala in pretul de achizitie al produsele comandate, sau daca pretul bunurilor a fost incorect prezentat in E-shop sau daca livrarea bunurilor ar avea loc la o data ulterioara celei notificate de catre vanzator. 


5. Preturi, facturare si plata

Atat pretul, cat si termenul si modalitatea de plata sunt mentionate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare.

Toate preturile prezente pe site includ TVA (19%), insa nu includ cheltuielile aferente transportului. Cheltuielile aferente transportului sunt suportate de client si sunt mentionate in Comanda. Costul transportului difera in functie de adresa de livrare. Pentru Comenzile cu o valoare mai mare de 299 RON (TVA inclus) cheltuielile de transport sunt suportate de Vanzator.

Daca alegeti sa platiti ramburs (numerar), veti putea plati agentului care va livreaza produsele. Pentru mai multe detalii referitoare la plata va rugam sa accesati pagina “Cum comand?”.

Produsele beneficiaza de preturi reduse in limita stocului disponibil si in functie de campania promotionala derulata. Daca pretul unui produs revine la pretul initial si nu mai este la reducere atunci inseamna ca stocul de produse cu pret promotional (redus) s-a epuizat.

Produsele comandate cu ridicare din magazin sunt rezervate pentru client timp de 48 de ore de la confirmarea stocului. Dupa 48 de ore comanda este anulata.

 

6. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile catre Cumparator in sistem de curierat door-to-door. In momentul predarii Bunurilor catre societatea de curierat cu care colaboreaza, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

Atunci cand se opteaza pentru livrare prin curier, aceasta se va realiza in 1-3 zile de la confirmarea Comenzii, exceptand zilele de sambata si duminica, precum si sarbatorile legale. 

 

7. Returnare Bunuri

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online  Formularul de Retur .

 

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, produsul returnat trebuie insotit si de o copie a documentului de achizitie si Cumparatorul trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

- pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

- pentru Comenzile achitate cu Op/iTransfer/ -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

- pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

- pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

 

Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat sau prezinta semne de uzura), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz,sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din același motiv, Cumparatorului i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: Cumparatorul trebuie doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, nu să îl poarte la diverse ocazii.

Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumparatorul  este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Accesoriile (manuale de utilizare, CD-uri, cabluri etc.) aflate în cutia Bunului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Bun. Ca urmare, se recomanda Cumparatorului ca atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa returneze Bunul in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau ambalat în cutie din carton (fără etichete lipite pe acesta, fără tăieturi, rupturi etc.) și împreună cu toate accesoriile acestuia.

Bunurile returnate ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) fara ambalaj sau cu ambalaj deteriorat se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat / Resigilat. Valorea finală se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 10%-70% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparatorului la receptionarea Bunurilor returnate.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si contituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs colicitarii de retur.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate integral de catre Cumparator iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de 14 de zile de la primirea Bunului.

Clientul trebuie sa returneze produsele in termen de 14 zile de la completarea formularului de retur.

Produsele returnate cu plata ramburs nu se primesc. Nu se accepta retururi trimise cu Posta Romana.Returul produselor se va face la adresa:

Aris Running Goods SRL

Piata George Enescu nr. 6

Brasov, Romania, 500031

 

8. Garantia produselor

S.C. Aris Running Goods  S.R.L (cu magazin online www.infinityrun.ro), în calitate de vânzător al produselor, asigură garanția produselor achiziționate de dumneavoastră.

Vă rugăm să luați la cunoștință dispozițiile prezentului Certificat de Garanție și să păstrați factura de achiziție sau bonul fiscal, pentru eventuale reclamații privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamație, vă rugăm să ne trimiteți o sesizare în scris.

Certificat de garanţie a produselor

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de S.C. Aris Running Goods SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat din reţeaua magazinelor noastre şi de pe www.infinityrun.ro

Garantia Comerciala oferita produselor comercializate S.C. Aris Running Goods SRL, va asigura toate drepturile conferite de legislatia in vigoare (Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, O.G nr.21/1992,republicata-privind protectia consumatorilor). Garantia comerciala oferita nu afecteaza drepturile conferite consumatorului de legislatia in vigoare privind garantia legala de conformitate si garantia de viciu ascuns. Modalitatile prin care asiguram consumatorului Garantia comerciala sunt in principal repararea produsului , inlocuirea acestuia cand reparatia nu este posibila sau restituirea contravalorii produsului in conditiile art.11 din Legea 449/2003, precum si art.14 si art.15 din OG 21/1992, republicata. Garantia/Service-ul produsului este asigurata de firma in Brasov.


Termenul de garantie comerciala este de 30 zile de la data livrarii produsului, pentru deficiente neimputabile consumatorului. 

Garantia legala de conformitate este de 2 ani conform art 16. din Legea 449/2003, lipsa de conformitate se remediaza prin reparare, inlocuire in mod gratuit daca repararea nu este posibila sau restituirea contravalorii produsului daca repararea sau inlocuirea nu sunt posibile. Perioada de remediere pentru garantia legala de conformitate si garantia comerciala este de maxim 15 zile calendaristice din momentul informarii de catre consummator. În primele 6 luni de la livrarea produsului, vânzătorul este cel care trebuie să demonstreze că produsul nu era defect („inversarea sarcinii probei"). După expirarea celor 6 luni de la primirea produsului, consumatorul va trebui să dovedească existența defecțiunii.

Condiţii de garanţie 

Garantăm că produsul achiziţionat de la S.C. Aris Running Goods SRL  este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect.

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 12 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 2 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.

Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului - este obligatorie prezentarea bonului de casă sau a facturii fiscale.

Modalităţi de asigurare a garanţiei: garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

-Repararea produsului

-Înlocuirea produsului - dacă acesta nu poate fi reparat

-Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă:

  • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
  • decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
  • deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
  • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
  • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat 
  • intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
  • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
  • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

Recomandări generale privind îngrijirea încălţămintei:

Se interzice cu desăvârşire spălarea pantofilor în maşina de spălat!

S.C. Aris Running Goods SRL nu răspunde pentru defectele apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită.

După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe sanuri potrivite ca mărime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. 

Nu se folosesc înălbitori, detergenţi şi nici produse pe bază de solvenţi, substanţe de lărgire, curăţare, impermeabilitate, altele decât cele agreate de S.C. Aris Running Goods SRL.

Încălţămintea umeda se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca materialul din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.

Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe.

Evitaţi căldura excesivă care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea tălpilor.

Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare.

Vă rugăm folosiţi un încălţător pentru a evita avarierea pantofilor în zona călcâiului.

Problemele legate de mărimea aleasă nu sunt considerate a fi defecte de fabricaţie şi nu sunt acoperite de garanţie. Nu sunt acoperite deteriorările provocate de expunerea la vreme nefavorabilă (apă, noroi), şi nici folosirea încălţămintei în alte scopuri decât cel pentru care a fost concepută.   


9. Copyright

Site-ul si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt proprietatea Vanzatorului si sunt aparate de Legea nr.8/1996. Folosirea oricarui element cuprins in acest site, fara acordul scris al Vanzatorului, se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

 

10. Litigii si dispozitii finale

Prin folosirea site-ului www.InfinityRun.ro clientul se declara de acord asupra faptului ca Termenii si conditiile enumerate de mai sus sunt in conformitate cu legile romane in vigoare.

Daca orice alta problema legata de Bunurile oferite de Vanzator nu este prezenta in articolele din prezentul document, aceasta se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor. Daca aceasta rezolvare nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta din localitatea unde Vanzatorul isi are sediul.