S.C. Aris Running Goods  S.R.L (cu magazin online www.infinityrun.ro), în calitate de vânzător al produselor, asigură garanția produselor achiziționate de dumneavoastră.

Vă rugăm să luați la cunoștință dispozițiile prezentului Certificat de Garanție și să păstrați factura de achiziție sau bonul fiscal, pentru eventuale reclamații privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamație, vă rugăm să ne trimiteți o sesizare în scris.


Certificat de garanţie a produselor

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de S.C. Aris Running Goods SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat din reţeaua magazinelor noastre şi de pe www.infinityrun.ro


Garantia Comerciala oferita produselor comercializate S.C. Aris Running Goods SRL, va asigura toate drepturile conferite de legislatia in vigoare (Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, O.G nr.21/1992,republicata-privind protectia consumatorilor). Garantia comerciala oferita nu afecteaza drepturile conferite consumatorului de legislatia in vigoare privind garantia legala de conformitate si garantia de viciu ascuns. Modalitatile prin care asiguram consumatorului Garantia comerciala sunt in principal repararea produsului , inlocuirea acestuia cand reparatia nu este posibila sau restituirea contravalorii produsului in conditiile art.11 din Legea 449/2003, precum si art.14 si art.15 din OG 21/1992, republicata. Garantia/Service-ul produsului este asigurata de firma in Brasov.

Termenul de garantie comerciala este de 30 zile de la data livrarii produsului, pentru deficiente neimputabile consumatorului. 


Garantia legala de conformitate este de 2 ani conform art 16. din Legea 449/2003, lipsa de conformitate se remediaza prin reparare, inlocuire in mod gratuit daca repararea nu este posibila sau restituirea contravalorii produsului daca repararea sau inlocuirea nu sunt posibile. Perioada de remediere pentru garantia legala de conformitate si garantia comerciala este de maxim 15 zile calendaristice din momentul informarii de catre consummator. În primele 6 luni de la livrarea produsului, vânzătorul este cel care trebuie să demonstreze că produsul nu era defect („inversarea sarcinii probei"). După expirarea celor 6 luni de la primirea produsului, consumatorul va trebui să dovedească existența defecțiunii.

 

 

Condiţii de garanţie 

Garantăm că produsul achiziţionat de la S.C. Aris Running Goods SRL  este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect.

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 12 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 2 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.

Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului - este obligatorie prezentarea bonului de casă sau a facturii fiscale.

 

Modalităţi de asigurare a garanţiei: garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

 • Repararea produsului
 • Înlocuirea produsului - dacă acesta nu poate fi reparat
 • Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

 

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă

 • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
 • deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat 
 • intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
 • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

                                                                        

 

Recomandări generale privind îngrijirea încălţămintei:


 • Se interzice cu desăvârşire spălarea pantofilor în maşina de spălat!
 • S.C. Aris Running Goods SRL nu răspunde pentru defectele apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită.
 • După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe sanuri potrivite ca mărime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. 
 • Nu se folosesc înălbitori, detergenţi şi nici produse pe bază de solvenţi, substanţe de lărgire, curăţare, impermeabilitate, altele decât cele agreate de S.C. Aris Running Goods SRL.
 • Încălţămintea umeda se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca materialul din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.
 • Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe.
 • Evitaţi căldura excesivă care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea tălpilor.
 • Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare.
 • Vă rugăm folosiţi un încălţător pentru a evita avarierea pantofilor în zona călcâiului.
 • Problemele legate de mărimea aleasă nu sunt considerate a fi defecte de fabricaţie şi nu sunt acoperite de garanţie. Nu sunt acoperite deteriorările provocate de expunerea la vreme nefavorabilă (apă, noroi), şi nici folosirea încălţămintei în alte scopuri decât cel pentru care a fost concepută.